Svensktillverkat Bandsågverk
Färdigmonterat såghus
Över 6000 sålda sågverk

Rubust design, smarta funktioner & smidiga tillbehör

 LUMBERLINE  SAWMILL – A swedish-made band sawmill

LUMBERLINE Bandsågverk är ett gediget sågverk som är enkelt att använda och smidigt att såga sitt virke med. Ljudnivån vid sågning är mycket låg och snittet med bandsågen ger dig minsta lilla materialspill. LUMBERLINE passar perfekt för de flesta sågprojekt och du kan såga upp till hela 5.2 meter i standardutföranden. Sågverket klarar stockar upp till 70 cm i diameter!

 

SE VIDEO HÄR »»

LUMBERLINE har flera användarvänliga funktioner som:

  • Färdigmonterat såghus och enkel montering av sågräls
  • Enkel och exakt höjdinställning
  • Kombinerat kopplings- och bromsreglage för högsta säkerhet på både bensin- och eldriften. Tryck enkelt ner reglaget och sågbandet startar, släpp reglaget och sågbandet stannar direkt
  • Alla reglage samlade på högersidan med spånutblås på vänstersidan för att hålla både dig och arbetsytan ren från sågspån

 

EL ELLER BENSINMOTOR
Bandsågverket levereras med elmotor eller bensinmotor. Den starka elmotorn är på 5.5 kw och låter dig arbeta smidigt och lönsamt. Bensinmotorn är en kraftfull och driftsäker Honda GX390 med ett högt vridmoment och en låg bränsleförbrukning som möjliggör sågning där inte tillgång till ström finns.

BYGGD FÖR ATT ANVÄNDAS
När sågverket produceras så jobbar vi med höga krav och att varje detalj ska vara av högsta kvalitet. Sågverken är användarvänliga, gällande både funktion och kapacitet. Bandsågverket har gjutna hjul och hjulhus som bearbetas i moderna maskiner, vilket borgar för en hög kvalitet och ett sågresultat som kan jämföras med betydligt större sågverk. LUMBERLINE bandsågverk har en robust konstruktion och tillsammans med detaljerna samt motorernas pålitlighet så skapas ett sågverk som du ska ha nytta och glädje av under väldigt många år framöver.

SMARTA OCH SMIDIGA TIILBEHÖR
Sågverket har redan i standardutförandet en hög utrustningsnivå och kapacitet men det kan uppgraderas ytterligare med flera smarta tillbehör för att öka produktionskapaciteten vid framtagning av virke.

  • Förläng enkelt sågverket med extra rälssektioner.
  • Utrusta sågverket med en effektiv barkfräs som tar bort smutsen i barken och förlänger livslängden på bandsågsbladen.
  • Öka kapaciteten och maximera sågutbytet med den Digitala höjdjusteringen. Med den inbyggda minnesfunktionen kan du programmera flera olika virkestjocklekar för en snabb framtagning av olika dimensioner.
  • Montera en extra stockhylla när virket är kortare än 1 meter. Sågrälsen är förberedd för att det enkelt ska gå montera extra stockhyllor.


° ° °
PRISER

El 5,5kw
LUMBERLINE bandsågverk med 5,5kw elektrisk motor
Pris.fr 49.900:- exkl moms. (Komplett sågverk)

Bensin 390cc
LUMBERLINE bandsågverk med Honda 4-takts bensin
Pris.fr 58.800:- exkl moms. (Komplett sågverk)

√ Bandsågverket levereras komplett med färdigmonterat såghus,
3 st sektioner sågräls, 1 st sågband, 1 st stockspännare, 6 st stockhyllor,
1 st topplyft, 6 st justerbara stockanhåll, vattenkylning och 12 st ställbara fötter.

° ° °

Tillbehör. LUMBERLINE Bandsågverk

FÖRLÄNGNING 2m RÄLSSEKTION
Levereras komplett med 2st stockhyllor, 4st stockanhåll och skarvstycken för anslutning.


 

 


BARKFRÄS

Tar effektivt bort smutsen i barken och förlänger bandsågbladets livslängd.
Stabil konstruktion med inbyggd broms.

 

 

 

 

 


DATAMÅTTSTÄLLARE
Maximera sågutbytet och öka kapaciteten. Med höjdjusteringen blir det snabbt och enkelt att ställa in virkesdimensionerna elektriskt. Med den inbyggda minnesfunktionen kan du programmera olika dimensioner för en snabb framtagning av virke, funktionen sparar 10 olika sågmått. Det är även möjligt att använda den elektriska höjdjusteringen till bandsågverket med bensinmotor.

 

 

 

 

 

AUTOMATISK BANDSLIP
Sågbandets tänder slipas helt automatiskt. Slipdjup och tandvinkel är justerbar. Skärvinkeln kan justeras i tre lägen, 7, 10 och 14 grader. Bandslip 12V. Levereras med benstativ och justerbara bandstöd.

 

 

 

 

 

 


EXTRA STOCKHYLLA
Rälssektionerna är förberedda för att montera 1st extra stockhylla på varje 2 meter sektion. Levereras med stockstöd och stockspännare. Ett idealiskt tillbehör när virket är kortare än 1 meter.

 

 

 

 

 

 


EXTRA STOCKSPÄNNARE

Extra stockspännare som kan monteras på samtliga stockhyllor. Låsningen är justerbar i höjd och längdled. Stocken låses med en excenter-låsning.

 

 

 

 

 

 

HÖJNINGSKITT
Sparar på din rygg. Höjningskittet ger dig en 15 cm högre arbetsställning.

 

 

 

 

 

 

 

° ° °
FRÅGOR, OFFERT ELLER BESTÄLLA? RING 0910 – 880 19
Välkommen att kontakta oss för mer information.


• PRESSMEDDELANDE •

Lennartsfors Bandsågverk blir nya LUMBERLINE SAWMILL
LÄS HÄR »»