JÄRNHÄSTEN – DIN KOMPIS I SKOGEN!

För Jakt & Skog

JärnHästen är ett helt system för skogen, gården och olika transporter i terrängen. Smidighet, styrka och lågt marktryck gör den till ett miljövänligare alternativ till tyngre maskiner. Tack vare de breda drivbanden är den mycket skonsam mot mark och växter. Marktrycket med fullastad maskin är lägre än ditt eget marktryck som gående förare och där du själv kan gå kan maskinen ta sig fram. Maskinen är enkel att manövrera och lätt att komma igång och arbeta med.

JärnHästen kan utrustas speciellt anpassad för ett arbete i skogen eller för jakt.
Maskinen är utrustad med Honda GX270 på 9 Hk, samtliga modeller går att utrusta med en 13 Hk motor. Minilunnaren är som standard utrustad med uppfällbar styrspak med transportläge. Maxhastigheten är 7 km/h och tankvolymen är 6.1 liter. Dubbelboggie, variator, fram/backväxel, broms, diffspärr, handvinsch med 10 meter wire är och hasplåt är en del av standardutrustningen.


CLASSIC SKOG
Järnhästen Classic Skog är perfekt för dig som vill ha en minilunnare för transport vid gallring, vindfällen eller vedkörning i skogen.Modellen har diffspärr och motvikt och uppfällbar styrspak för att underlätta körningen. Maskinen levereras med 9,0 hk eller 13 hk Hondamotor om du önskar mer kraft och fart. Som standard är dessutom maskinen utrustade med en mycket effektiv och kraftfull motorvinsch gör arbetet i skogen väsentligen lättare.

FLEX SKOG
JärnHästen Flex är en vidareutveckling av Classicmodellerna. Den största nyheten ligger i det i chassiet integrerade, flyttbara redskapsfästet. Detta ger tillsammans med t ex timmervagnen eller älgvagnen betydligt bättre egenskaper vid körning i terräng. Fästet flyttas manuellt, men maskinen kan också med fördel utrustas med en hydraulisk kolv som förutom att enkelt justera läget på redskapsfästet också medger att ett tippflak kan monteras på ett enkelt sätt med en tryckstång.

 

VARFÖR JÄRNHÄSTEN FLEX?
Nya Hevy Duty drivband med interndrivning!
• Bättre grepp
• Går mjukare
• Längre livslängd
•  Går smidigare i terrängen med vagn

Nya möjligheter!
- Nu kan du välja mellan att flytta tillbehörsfästet mekaniskt eller hydrauliskt!

SE TILLBEHÖR TILL JÄRNHÄSTEN
JärnHästen – Skog & Jakt »»

Järnhästen – Arborist »»

Järnhästen – Entreprenad »»

SE FILMER HÄR »»

Pris: JärnHästen kostar från 98.900:- exkl moms.

Välkommen att kontakta oss för ytterligare information.
Ring 0910 – 88019