TIMRINGSVERKTYG HITTAR DU HOS OSS!
- Vi är en komplett leverantör av proffsiga verktyg för timring.

Vi har allt från sågverk till lindrev, timmerfräsar, yxor, bandkniv, hyvlar, borrmaskin, dymlingsborr, timmerbila och böcker. Vi är återförsäljare för kända varumärken som Gränsfors Bruk och Makita. Gränsfors Bruk har tillverkat yxor i över 100 år. Varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

LINDREV
Lindrev används för att täta mellan stockarna vid timring, samt för att täta karmar runt fönster och dörrar. Drevet är en ren naturprodukt som består av 100 % linfiber. Strukturen gör det överlägset vid drevning jämfört med andra isolerings-material och speciellt vid trånga fogar. Tunna och vassa verktyg kan användas som spackelspade eller bordskniv. Det är lätt att dela drevremsan för att få önskad tjocklek.
Vid timring ger lindrevet en bra isolering mellan stockarna. Drevremsan ska anpassas så att utrymmet i långdraget fylls ut, men drevet får inte sticka ut och vara synligt när timringen är klar. Remsan ska heller inte vara för tjock, utan ge kanterna på den övre stocken möjlighet att möta trä i den undre stocken. Dimensionerna 20-50, 20-60, 25-70 och 25-100 är alla vanliga till timring, medan t.ex 06-100 och 10-100 är vanliga drev till karmar runt fönster och dörrar. Vi sänder dig gärna prover kostnadsfritt!

« BESÖK VÅR WEBSHOP »

Välkommen att kontakta oss för mer information, ring 0910 – 880 19!